Protest al polițiștilor de penitenciare: Peste 8.000 de angajați refuză munca suplimentară. Ce revendicări au

Protest al polițiștilor de penitenciare: Peste 8.000 de angajați refuză munca suplimentară. Ce revendicări au
Publicat: 30/05/2023, 23:22
Actualizat: 30/05/2023, 23:26

Peste 8.000 de membri de sindicat din 12.500 de salariați care acoperă toate unitățile din Poliția Penitenciară din țară vor participa miercuri la un protest prin refuz de muncă suplimentară începând cu ora 06.30, anunță sindicaliștii din penitenciare.

”Sindicatul Național al Lucrătorilor de Penitenciare (SNPP) afiliat la Federația PUBLISIND și Blocul Național Sindical, a declanșat din 28 mai 2023 adunarea de semnături pentru blocarea activităților din Poliția Penitenciară prin refuz de muncă suplimentară pentru ziua de miercuri, începând cu ora 06.30.

Toate sindicatele afiliate PUBLISIND (Penitenciarele Satu-Mare, Iași, Pelendava, Brăila și Mărgineni), Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar FSSP și Federația Polițiștilor de Penitenciare FPP declanșează, de asemenea, blocarea activităților din Poliția Penitenciară prin refuz de muncă suplimentară miercuri, începând cu ora 06.30”, se arată într-un comunicat al sindicaliștilor din penitenciare.

Organizațiile sindicale care participă la acțiunea de protest de miercuri totalizează peste 8.000 de membri de sindicat din 12.500 de salariați și acoperă toate unitățile din Poliția Penitenciară.

„În cadrul unei reacții comune la disprețul cu care guvernanții tratează polițiștii de penitenciare, organizațiile sindicale au centralizat peste 5.000 de semnături pentru încetarea activității prin refuzul muncii suplimentare, cu următoarele revendicări: acordarea salariilor prevăzute în Legea-cadru nr 153/2017, aplicarea legii pensiilor militare fărp modificări, actualizarea și indexarea pensiilor militare, plata normei de hrană la valoarea actualizata, fără plafonări, plata normei de echipare la valoarea actualizată, fără plafonări, plata salariului de grad la valoarea actualizată, fără plafonări, deblocarea posturilor vacante”, transmit sindicaliștii.

Numărul minim de posturi necesare în Poliția Penitenciară este de 20.000 conform standardelor aprobate. În prezent sunt ocupate 12.500 de posturi (în scădere) din 16.050 prevăzute. Cu toate acestea, spun sindicaliștii din penitenciare, Guvernul blochează concursurile în timp ce modifică pensiile militare „ceea ce va genera un exod din întreaga structură de apărare națională”.

„Acțiunea de miercuri va demonstra că Poliția Penitenciară se menține funcțională doar pentru că salariații acceptă să presteze muncă suplimentară într-un volum unic în România. Simpla exercitare a dreptului legal de a refuza munca în plus, generează blocaje chiar și pe termen scurt în special în sectorul operativ. Personalul operativ se va prezenta la serviciu dar nu va intra în unități. Turele operative intrate în serviciu de 12 ore nu vor putea fi schimbate, apelul deținuților nu se poate realiza, iar o serie lungă de structuri și activități se blochează (vizite, plimbări, puncte de lucru, prezentări la instanțe etc). Acțiunea va fi menținută pe durata a cel puțin 4 ore. Decizia de reluare a activităților sau de menținere a refuzurilor de muncă suplimentară aparține sindicatelor organizatoare și va reprezenta voința membrilor de sindicat semnatari. Acțiunea de miercuri 31 mai 2023 reprezintă un prim avertisment pentru guvernanți precum și dovada că suntem determinați să încetăm activitățile”, mai arată sindicatul.

Potrivit sindicaliștilor din penitenciare, în luna iunie va crește blocajul de la minim 4 ore la minim 4 zile, dacă revendicările lor vor fi ignorate, acțiunea urmând să fie susținută cu mitinguri în fața unităților Poliției Penitenciare.

„Guvernul va trebui să identifice soluții alternative pentru misiunile de pază, escortare și supraveghere din penitenciare, precum și pentru alte misiuni”, spune în încheiere sursa citată.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Medvedev îl amenință pe Trump să nu intervină în războiul din Ucraina, dacă va câștiga...
Alex Bodi a INCENDIAT internetul cu o singură poză! Recunoști personajul notoriu și controversat din...
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru...
Negocieri secrete între Ucraina și Rusia, dezvăluite în presa Germană. La ce nu vrea să...
Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor...
"Undă de șoc" înaintea alegerilor prezidențiale din SUA. Răsturnare de situație într-un stat considerat "sigur"...
Vin ninsorile în București. Și chiar mai repede decât ne așteptam, potrivit meteorologilor EaseWeather
Actrița Maria Dinulescu, transformată total! A părăsit România în pandemie și s-a apucat de afaceri...
Regele Felipe al Spaniei, împroşcat cu noroi şi huiduit în timpul vizitei sale în localităţile distruse...
Nuntă transformată în coșmar. Mireasa s-a trezit la petrecere cu fosta iubită a soțului și...
Explozia de pe autostrada A7 i-a luat viața unui muncitor! Mesajul postat de Sorin Grindeanu,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Noul Volvo XC90 are prețuri oficiale în România. SUV-ul suedez bate competiția germană!
Rezultate preliminare la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, turul al II-lea / Alexandr Stoianoglo conduce,...
Minune a INGINERIEI! Cum a rezistat acest material atât de mult timp?
Anunţ şoc despre BORCEA. Ce a făcut, de fapt, în puşcărie: Îl bătea și pe...
Tragedie cumplită în România. Jurnalista Rodica Sărmaș Furnea a murit într-un accident înfiorător
S-a costumat în Barbie, cu formele la vedere, și mulți au confundat-o cu Bianca Drăgușanu....
Se spală rufe azi, 2 noiembrie 2024, de Moșii de Toamnă? Iată ce spun preoții...
De ce refuză să își urmeze pasiunea băiatul Oanei Ioniță? Ce spune aceasta despre perioada...
EXCLUSIV! Renumitul fotograf Viorel Belinschi din Moldova, dezamagit de atitudinea lui Culita Sterp: ”A ales...
BANCUL ZILEI. Medicul către Bubulina: – Fiica ta are o nevroză. I-aş recomanda multă distracţie!
Miranda, luna lui Uranus, ar putea avea un ocean sub suprafața sa, indică un studiu